Bu muhteşem evrenin tam ortasından sesleniyorum sana

Bu muhteşem evrenin tam ortasından sana sesleniyorum. Anadolu; dünya denen bu gezegende insan uygarlığımızın kalbi. İnsanların yerleşmeye ve topluluklar halinde yaşamaya karar verdiği topraklar. Bu bereketli topraklar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve insanın evrimine tanıklık etmiş. Burası Tanrıların, Kralların ve Kraliçelerin, Doğunun ve Batının, hayatın yeşerdiği topraklar.
 
İnsanlık tarihine ev sahipliği yapan bu topraklar şu anda alev alev yanıyor. Gerçekliğimiz 38 ilde 163 yangın ile şekilleniyor. 
 
Bugün buna kimin sebep olduğunu düşünmenin günü değil. Yaratan mı? İlgimize, özenimize, sevgimize özlem duyan doğa mı? Devletlerimizin ihmali mi? Terör mü? Bugün artık “Kim?” sorusunu sormanın günü değil. Çünkü dürüst olmak gerekirse, hiçbir şey bilmiyoruz. Öyle bir noktadayım ki, biri elinde kibritle gelip ateşi yaktığını söylese, ona da inanmayacağım.
 
İnançsızlık ile saf inancın eşiğindeyim. Politikacılara, ülkelere, dinlere veya bilgiye inanmıyorum. Her şeyin ve herkesin hayatı kendi algılarından ve insan algoritmalarından algıladığına inanıyorum. Her şey taraflı ve hepimiz GERÇEĞİ bilmekten çok uzağız. Ve ben, yaratılışın bilgisinden başka hiçbir bilgiye güvenmiyorum.
 
Ve bu beni inançlı yapıyor. Yaratılışın büyülü ve mistik olduğuna inanıyorum. Evrende hata olmadığına ve her şeyin bir yeri olduğuna inanıyorum. Sürekli gelişen varlıklar olduğumuza ve şu anda uyanışımız için kritik bir noktada olduğumuza inanıyorum. Her birimizin içindeki kapsayıcı yaratanın parçalarına inanıyorum. Sevgiye inanıyorum.
 
O halde bugün neden ve nasıl burada olduğumuz artık önemli değil. Olan oldu. İhmalimiz, itaatimiz, kabulümüz bugün tarih oldu. Yakın zamanda, terimleri yeniden tanımlamak ve yeni bir varoluş tasarlamak için tarihe bir kez daha bakmamız gerekecektir. Ve umarım o gün çok daha yüksek bir birlik bilinciyle bakabilecek halde oluruz. Ama bugün bölünme değil birlik olma zamanı, katkıda bulunma ve yenilenme sorumluluğunu bireysel olarak üstlenme zamanı. BİRlik içinde insanlığımızı kutlamanın ve ortak gezegenimizi beslemenin zamanı
 
Burası bizim evimiz. Başka yuvamız yok. Ve eğer olsaydı, dürüst olmak gerekirse, ben yine bu gezegende yaşamayı seçerdim. Cennette yaşıyor ve nefes alıyoruz.
 
Bu gezegen ve bu gezegende yaşamayı seçtiğimiz şekil bize cennetin ve cehennemin bugün burada, bu gezegende olduğunu kanıtlıyor. Nefreti, açgözlülüğü, açlığı ve ayrılığı beslersek… o zaman hayat bize kendisinin bu versiyonunu sunuyor. Ve inan bana, bu versiyonda hayat gerçekten cehennem oluyor. Ya da yaşamı büyüme, genişleme, yenilenme ve sevgi olarak algılayabiliriz. O zaman hayat, cehennemin ortasında olmasına rağmen büyülü bir hale geliyor.
 
Bugün yanan bir ülkede, insani algoritmam aracılığıyla birlik, sevgi, şefkat, işbirliği, seferberlik ve dirayete tanık oluyorum. Cennet ve cehennemin savaşına tanıklık ediyorum. Bu, insanlığımızın uyanış savaşıdır.
 
Bugün sizden bir el uzatmanızı rica ediyorum. Dünya vatandaşlığınızı yalnızca sözlerinizle değil, aynı zamanda eylemlerinizle de sahip çıkmanızı, hepimizin yuva dediğimiz bu gezegeni hep birlikte kurtarmamıza yardımcı olmanızı rica ediyorum.
 
Bugün birlik olma günü. Yardım etmek. İnşa etmek. Köylerimizi, çiftliklerimizi ve doğamızı yenilemek için kaynak yaratma günü. Ben insan algoritmasının gücüne inanıyorum ve Joint Idea’da çıktığımız yolculuk bizleri ülkemize ve dünyamıza derinden değer katma kaygısında olan kişilerle, organizasyonlarla, kuruluşlarla ve sosyal kabileler ile bir araya getirdi. Bu dönemde gerçekten değer katmamıza vesile olacak bir kurum arayışında iken ise Adım Adım’ın kurucularından sevgili Itır Erhat ve İhtiyaç Haritası platformunun kurucularından Mert Fırat’ın vesilesi ile bugün sizleri, bu dönemde ihtiyacımız olan desteği sunabileceğine inandığım  İhtiyaç Haritası’nın #birdestekbiryuva kampanyasını desteklemeye davet etmek istiyorum. Bunu ancak BİRLİKTE yapabiliriz.
 
Teşekkürler.

✨ Türkiye’nin dört bir yanında devam eden yangınlar sonucu evini, işini, okulunu, geçim kaynaklarını kaybedenler için bir aradayız. ‘Bir Destek, Bir Yuva’ ile yaşam koşullarının yeniden kurulmasını ve geçim kaynaklarını sağlayacağız.

📍Siz de bireysel veya kurumsal destek olmak isterseniz #BirDestekBirYuva web sitesinden destek olabilirsiniz.

✨Hayatı yeniden yeşertmek elimizde!

🔗 www.birdestekbiryuva.com

#birdestekbiryuva #ihtiyaçharitası

Leave a comment